Tennisplaza

Minnen en Van Uytvanck op een drafje naar tweede ronde in Tashkent

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography

Op het WTA-toernooi van Tashkent (Oezbekistan, WTA International) hebben Greet Minnen (WTA-124) en Alison Van Uytvanck (WTA-61) zich geplaatst voor de tweede ronde. Kirsten Flipkens (WTA-100) en Ysaline Bonaventure (WTA-123) komen later deze week in actie.

Minnen stond tegenover Kateryna Bondarenko (NG) in haar eerste partij. Onze landgenote speelde een prima wedstrijd en haalde het na een uur met 6-2 en 6-2. In de tweede ronde volgt een duel met topreekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA-56) of Francesca Di Lorenzo (WTA-141).

Greet Minnen – © Jimmie48 Tennis Photography

Derde reekshoofd Van Uytvanck was een maatje te groot voor de Russische kwalificatiespeelster Liudmila Samsonova (WTA-163). De Grimbergse trok na amper 51 minuten met 6-0 en 6-1 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met Nigina Abduraimova (WTA-552) of Monica Niculescu (WTA-106).

Twee andere Belgen komen later nog in actie in de tweede ronde. Flipkens opent tegen zevende reekshoofd Timea Babos (WTA-89) en Bonaventure neemt het op tegen Akgul Amanmuradova (WTA-447).