Tennisplaza

Minnen en Wickmayer naar halve finale dubbelspel in Rosmalen

Greet Minnen - © Milan Hutera (www.empire-indoor-tennis-tour.com)

Greet Minnen (WTA D-56) en Yanina Wickmayer (WTA D-81) hebben zich geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi van Rosmalen (Nederland, WTA 250). In het enkelspel zijn alle Belgen uitgeschakeld.

Minnen en Wickmayer veroverden dit jaar al drie ITF-dubbeltitels. Ook op het Nederlandse gras is het Belgische duo uitstekend op dreef, in de eerste ronde klopten ze het Tsjechische duo Anastasia Detiuc (WTA D-84) en Jesika Maleckova (WTA D-114) met 6-2 en 6-2.

In de kwartfinale zorgden Minnen en Wickmayer voor een stunt door tweede reekshoofden Nicole Melichar-Martinez (WTA D-8) en Ellen Perez (WTA D-9) nipt met 7-6 (3), 2-6 en 10-8 naar huis te sturen. In de halve finale wacht een duel met de Japanse derde reekshoofden Shuko Aoyama (WTA D-18) en Ena Shibahara (WTA D-23).

In het enkelspel viel het doek voor Minnen in de tweede ronde, ze verloor met 2-6, 6-4 en 3-6 van zevende reekshoofd Aliaksandra Sasnovich (WTA-71). Elise Mertens (WTA-28) moest met rugpijn het toernooi vroegtijdig verlaten.