Tennisplaza

Minnen grijpt dubbeltitel in Saint-Malo en bereikt enkelfinale

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA D-61) heeft het dubbeltoernooi gewonnen op  het WTA 125-toernooi van Saint-Malo (Gravel, $ 115 000). Daarnaast ging Minnen (WTA-173) ook naar de enkelfinale.

Minnen kende een succesvolle dag in Saint-Malo. In het enkelspel ging ze in de halve finale met 6-3 en 6-3 voorbij de Amerikaanse Katie Volynets (WTA-103). Minnen zal zondag in de halve finale spelen tegen topreekshoofd Sloane Stephens (WTA-48) die te sterk was voor de ex-nummer drie Elina Svitolina (WTA-1088). Onze landgenote kan haar eerste enkeltitel op het WTA-circuit veroveren.

(lees verder onder de tweets)

Na haar halve finale in het enkelspel moest Minnen nog aan de bak in de dubbelfinale. Samen met de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA D-143) boekte onze landgenote opnieuw succes. Minnen en Schoofs wonnen met 7-6 en 7-6 van het Noors-Japanse team Ulrike Eikeri (WTA D-52) en Eri Hozume (WTA D-54).

Het is de vierde dubbeltitel voor Minnen van dit jaar. Ze won al drie dubbeltoernooien op het ITF-circuit. De titel in Sain-Malo is haar eerste trofee in het dubbelspel van 2023 op het WTA-circuit.