Tennisplaza

Minnen naar derde ronde dubbelspel op Wimbledon, exit Zimmermann

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA D-56) heeft zich samen met Anna Bondar (WTA D-50) geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Kimberly Zimmermann (WTA D-47) is uitgeschakeld in het dubbeltoernooi.

Minnen en Bondar stonden in de tweede ronde op Wimbledon tegenover vijfde reekshoofden Desirae Krawczyk (WTA D-10) en Demi Schuurs (WTA D-12). Ze haalden het met 6-4, 4-6 en 6-4. Hun tegenstanders in de derde ronde zijn nog niet bekend.

Kimberley Zimmermann – © Tennis Club Caserta

Kimberly Zimmermann (WTA D-47) en Yana Sizikova (WTA D-43) moesten in de tweede ronde het onderspit delven tegen de dertiende reekshoofden Miyu Kato (WTA D-31) en Aldila Sutjiadi (WTA D-32). Ze gingen onderuit met 7-5 en 6-4.

Elise Mertens en Storm Hunter tijdens kwartfinale Miami – © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA D-8) en Storm Hunter (WTA D-7) konden hun partij in de tweede ronde niet afwerken door de regen. Ze wonnen met 6-2 de eerste set tegen Irina-Camelia Begu (WTA D-30) en Anhelina Kalinina (WTA D-180). In de tweede set stonden Mertens en Hunter op een 2-0-voorsprong toen de regen de partij onderbrak.

Kirsten Flipkens – © Tani

Kirsten Flipkens (WTA D-49) kon samen met de Hongaarse Timea Babos (WTA D-61) haar tweede ronde ook niet volledig spelen. Ze verloren de eerste set met 6-2 van Lauren Davis (NG) en Rosalie Van der Hoek (WTA D-149). In de tweede set werd de partij bij 1-1 stopgezet.

Sander Gillé en Joran Vliegen – © Tani

Twaalfde reekshoofde Sander Gillé (ATP D-23) en Joran Vliegen (ATP D-25) konden nog niet starten aan hun dubbeltoernooi. Hun eerste ronde tegen het Servisch-Australische team Laslo Djere (Geen dubbelranking) en Christopher O’Connell (ATP D-846) stond gepland voor zaterdag maar kon niet aangevat worden.