Tennisplaza

Minnen naar dubbelfinale Astrid Bowl, Salden uitgeschakeld

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Greet Minnen (ITF-44) en Lara Salden (ITF-383) kwamen allebei in actie in de halve finales van het dubbelspel van de Astrid Bowl (Grade 1) in Charleroi. Aan de zijde van de Duitse Katharina Hobgarski (ITF-58) plaatste Minnen zich voor de finale. Salden verloor samen met de Nederlandse Phillis Vanenburg (ITF-167) van de eerste reekshoofden.

In het enkelspel ging Minnen onderuit in de derde ronde. Samen met de Duitse Hobgarski (ITF-58) was ze wel succesvol in het dubbelspel, waar ze als tweede geplaatst waren. Tegen de Roemeense Andreea Amalia Rosca (ITF-196 ) en de Oekraïense Dayana Yastremska (ITF-156) haalden ze het in een erg spannende wedstrijd met 7-6(5) 5-7 en [10-8].

Aan de zijde Vanenburg kon Salden niet stunten in de halve finale in Charleroi. De eerste reekshoofden Francesca Di Lorenzo (ITF-33) en Luisa Stefani (ITF-18) waren met 7-6(10) en 6-4 te sterk voor het Belgisch-Nederlandse duo. Minnen en Hobgarski strijden tegen de Amerikaans-Braziliaanse tandem in de finale.

[alert type=”info” title=”Resultaten dag 4 Astrid Bowl (dubbelspel)”]

Meisjes

SF: Lara Salden & Phillis Vanenburg (NED) l.t. [1] Francesca Di Lorenzo (USA) & Luisa Stefanie (BRA) 6-7(10) 4-6
SF: [2] Greet Minnen & Katharina Hobgarski (GER) def. Andreea Amalia Rosca (ROU) & Dayana Yastremska (UKR) 7-6(5) 5-7 [10-8]
[/alert]