Tennisplaza

Minnen naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros, exit Mertens

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA D-74) heeft zich samen met Anna Bondar (WTA D-120) geplaatst voor de kwartfinale in het dubbelspel op Roland Garros. Elise Mertens (WTA D-2) en Veronika Kudermetova (WTA D-4)  werden uitgeschakeld.

Minnen en Bondar gingen in de derde ronde met 6-7, 7-5 en 7-5 voorbij het Pools-Nieuw Zeelandse duo Alicja Rosolska (WTA D-53) en Erin Routliffe (WTA D-37). In de kwartfinale speelt het Belgisch-Hongaarse duo tegen de achtste reekshoofden Coco Gauff (WTA D-10) /Jessica Pegula (WTA D-31) of de tiende reekshoofden Lucie Hradecka (WTA D-17) / Sania Mirza (WTA D-25).

(lees verder onder de Instagrampost)

Tweede reekshoofden Mertens en Veronika Kudermetova konden zich niet plaatsen voor de kwartfinale. Ze verloren in hun derde ronde met 6-4, 2-6 en 6-3 van de dertiende reekshoofden Yifan Xu (WTA D-34) en Zhaoxuan Yang (WTA D-28) uit China.

Elise Mertens en Veronika Kudermetova – © Jimmie48 Tennis Photography

Ook het Belgische duo  Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberley Zimmermann (WTA D-76) staat in de kwartfinale van het dubbeltoernooi. Ze zullen het opnemen tegen de veertiende reekshoofden Lyudmyla Kichenok (WTA D-32) en Jelena Ostapenko (WTA D-30).