Tennisplaza

Minnen naar kwartfinale in dubbelspel in Australië

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Greet Minnen (ITF-39) heeft in het dubbelspel de kwartfinale bereikt op de Australian Open. Samen met de Duitse Katharina Hobarski (ITF-66) versloeg ze de derde reekshoofden.

Minnen en Hobarski moesten het in de tweede ronde opnemen tegen de Australische Naiktha Bains (ITF-28) en de Braziliaanse Luisa Stefani (ITF-235). Bains en Stefani waren als derde reekshoofden geplaatst in het dubbelspel en startten dus als favorieten. Minnen en Hobarski pakten echter de eerste set met 6-4. In de tweede set brachten Bains en Stefani de partij terug in evenwicht. In een spannende eindstrijd haalden Minnen en haar Duitse partner het met 10-8 en plaatsten zich zo voor de kwartfinale.

In de kwartfinale moeten Minnen en Hobarski spelen tegen de zesde reekshoofden, de Canadese Katherine Sebov (ITF-35) en de Spaanse Aliona Bolsova Zadoinov (ITF-9). Onze 17-jarige landgenote komt ook nog in actie in de achtste finale van het enkelspel tegen de Japanese Chihiro Muramatsu (ITF-77). Minnen speelt woensdag haar enkel- en dubbelmatch op court 19.