Tennisplaza

Minnen snel onderuit in Cluj-Napoca

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA-59) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Cluj-Napoca (WTA 250, Hardcourt, $259,303).

Op de Transylvania Open in Roemenië speelde Minnen als derde reekshoofd. In de eerste ronde moest ze echter het onderspit delven tegen de Oekraïense Daria Snigur (WTA-154).

Onze landgenote ging met 6-3 en 6-2 onderuit. Yanina Wickmayer (WTA-71) komt later in actie in het enkeltoernooi. Ze speelt als zesde reekshoofd en treft in de eerste ronde de Zwitserse Jil Teichmann (WTA-142).

Yanina Wickmayer – © Milan Hutera (www.empire-indoor-tennis-tour.com)

In het dubbelspel vormen Minnen (WTA D-64) en Wickmayer (WTA D-71) een duo. Ze zijn het derde reekshoofd en nemen het in de eerste ronde op tegen het Britse team Alicia Barnett (WTA D-106) en Olivia Nicholls (WTA D-107).

Kimberley Zimmermann – © Tennis Club Caserta

Een andere landgenote, Kimberly Zimmermann (WTA D-60) is samen met Anna Bondar (WTA D-55) het tweede reekshoofd. Zimmermann en Bondar kruisen de degens in de openingsronde met het Roemeense duo Patricia Maria Tig (WTA D-1369) en Ilona-Georgiana Ghioroaie (WTA D-304).