Tennisplaza

Mirza wint dubbel met Mattek-Sands, maar verliest toch nummer één-positie

Bethanie Mattek-Sands - © Portraits TK (flickr)

De Indiase Sania Mirza (WTA D-1) heeft samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA D-5) de Brisbane International (Australië) gewonnen. Deze overwinning was bitterzoet voor Mirza die haar nummer één-positie verloren ziet gaan aan… haar dubbelpartner.

Sania Mirza – © Christopher Levy (flickr)

In de eerste ronde gingen Mirza en Mattek-Sands nog voorbij Elise Mertens (WTA D-77). In de finale stonden ze tegenover het Russische duo Ekatarina Makarova (WTA D-8) en Elena Vesnina (WTA D-6). Het Amerikaans-Indiase team versloeg Makarova en Vesnina in twee eenvoudige sets: 6-2 en 6-3. Naast de trofee sleepte Mattek-Sands nog een andere prijs in de wacht: de nummer één-positie in het dubbel.

Mirza won vorige jaar het toernooi in Brisbane met Martina Hingis (WTA D-4) en moest deze punten dus verdedigen. Mattek-Sands kon wel punten sprokkelen en pakt zo de nummer één-plaats af van Mirza. De Indiase stond 91 weken onafgebroken op het hoogste schavot. Mattek-Sands wordt de 34ste nummer één en de tiende Amerikaanse die de toppositie inneemt in de dubbel ranking.