Frans showtalent Gaël Monfils (ATP-37) heeft zijn deelname aan de European Open in Antwerpen bevestigt. Hij is zo, naast David Goffin (ATP-11), de tweede naam die de organisatie op de affiche zet.

De European Open heeft een tweede klepper kunnen strikken om op de affiche te zetten. Showman Monfils heeft zijn deelname aan het Belgische toptoernooi bekendgemaakt. Ook vorig jaar had de Fransman zich ingeschreven, maar toen moest hij afzeggen vanwege blessureleed. In oktober wordt het meteen ook de eerste keer dat de Fransman op een professioneel toernooi in België te zien zal zijn.

Monfils zelf is alvast enthousiast om naar Antwerpen af te zakken: “Het doet altijd goed om na een lange Aziatische tour terug naar Europa te kunnen komen, zeker voor een indoor toernooi. Ik hoop dan ook de European Open op mijn palmares bij te kunnen schrijven.”

Monfils komt zo naar het thuistoernooi van David Goffin, waar ze elkaar misschien opnieuw tegen het lijf zullen lopen. Hun laatste spectaculaire duel dateert van Roland Garros dit jaar. Daar werkte Goffin vier matchballen weg alvorens de partij in vijf felbevochte sets te winnen.

De European Open gaat door van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.