Home » WTA » Mooi parcours van Minnen in Stuttgart eindigt tegen Kvitova

Mooi parcours van Minnen in Stuttgart eindigt tegen Kvitova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het mooie parcours van Greet Minnen (WTA-192) op het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, Premier) is ten einde. Onze landgenote moest in twee sets het hoofd buigen voor Petra Kvitova (WTA-3).

Minnen stootte via de kwalificaties door naar de hoofdtabel en zorgde voor een stunt in de eerste ronde. Als kers op de taart mocht ze in de avondsessie op Centre Court aantreden tegen tweevoudig Wimbledonkampioene Kvitova. Voor de gelegenheid werd Minnen gecoacht door haar vriendin Alison Van Uytvanck (WTA-51).

Greet Minnen en Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography
Greet Minnen en Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

Minnen werd wat overdonderd in de eerste set, die met 1-6 naar Kvitova ging. In de tweede set liet onze landgenote knap tennis zien, maar de Tsjechische trok toch met 4-6 aan het langste eind. “Het was een enorme ervaring, ik hoop dat er nog volgen”, aldus Minnen na afloop. Ook Kvitova had lovende woorden over haar tegenstandster: “Ze heeft een erg knappe forehand en een erg gevarieerde service”. Minnen reist nu af naar het WTA-toernooi van Rabat.


.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden