Tennisplaza

Mooie dag voor de drie Belgen in Lille

Julien Cagnina - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Het was een goede dag voor de Belgische tennissers op de Open Du Nord in Lille ($ 25 000). Topreekshoofd Yannick Mertens (ATP-201) boekte een plaatsje bij de laatste acht, Julien Cagnina (ATP-405) won zijn eerste ronde en in het dubbelspel bereikte de tandem Yannick Mertens (ATP D-510) – Niels Desein (ATP D-354) de halve finale.

Eerste reekshoofd Mertens moest in zijn tweede ronde in Lille aan de bak tegen de Duitser Jan Choinski (ATP-394). Mertens kende weinig problemen met zijn opponent en vloog met 6-4 en 6-1 naar de zege. In de kwartfinale speelt onze landgenoot tegen de 20-jarige Fransman Fabien Reboul (ATP-763).

Cagnina volgde het goede voorbeeld van Mertens. Hij stond in het strijdtoneel tegenover de veel lager geklasseerde Fransman Victor Ouvrard (ATP-1514). Cagnina liet zich niet verrassen en greep de zege met 7-5,7-5. In de tweede ronde wacht een tweede Fransman op rij, de 20-jarige kwalificatiespeler Pierre Faivre (ATP-1628).

Desein werd in het enkelspel al in de eerste ronde uitgeschakeld maar boekte samen met Mertens wel succes in het dubbelspel. Het Belgische duo was met 6-4 en 6-2 te sterk voor het Franse duo Maxime Petel (Geen ranking) en Thibault Cancel (ATP D-1463) en plaatste zich zo voor de halve finale.

Won my second round 6-4 6-1 against Jan Choinski in Lille today. Quarter finals on friday against Fabien Reboul and semi's in doubles with my partner Niels Desein. 󾟓 #artengo #babolat #luxilon

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op woensdag 2 maart 2016