Home » WTA » Muguruza beklimt Kilimanjaro

Muguruza beklimt Kilimanjaro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza (WTA-35) heeft de top van de hoogste berg van Afrika bereikt. Na een expeditie van vijf dagen stond ze op de top van de Kilimanjaron op een hoogte van 5895 meter.

De tweevoudige grandslamwinnares Muguruza ondernam de afgelopen dagen een serieuze fysieke uitdaging. De Spaanse bedwong kliffen en ijskoude temperaturen tijdens een klim van vijf dagen naar de Kilimanjaro, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Ze deed de tocht samen met een vriend en een groep gidsen.

Op de voorlaatste dag moest de Spaanse zestien uren op rij wandelen naar Camp 1 waarna ze op de laatste dag 22 uur klom naar de top.

Op haar Instagrampagina bracht Muguruza verslag uit van haar tocht: “We hebben watervallen, rivieren, ijsrivieren, grotten en kliffen gepasseerd. Het hardste waren de bevroren nachten. Op een bepaald moment was ik aan het wenen toen mijn gids me zei om niet naar beneden te kijken naar de 300 meter diepe kloof.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden