Home » Grand Slam » Australian Open » Muguruza nu ook te sterk voor Flipkens in Hobart

Muguruza nu ook te sterk voor Flipkens in Hobart

Garbine Muguruza (WTA-58) wist in Hobart voor de derde keer op rij te winnen van een Belgische speelster. Na Mestach en Wickmayer ging nu ook Flipkens voor de bijl in de kwartfinale.

Kirsten Flipkens startte niet al te best aan de wedstrijd, ze kwam al gauw 2-4 achter maar kon toch nog terugkomen naar 4-5. Daarna moest ze opnieuw haar service inleveren en bij het vijfde setpunt haalde de Spaanse de eerste set met 4-6 binnen.

In de tweede set hadden beide speelsters het lastig om hun opslagspelletjes te behouden, maar ook hier trok Muguruza aan het langste eind. Na 1 uur en 21 minuten stond de 4-6 3-6 eindstand op het scoreboard.

Flipkens postte na de wedstrijd op twitter dat ze op vrijdag zal afreizen naar Melbourne, waar ze een vierde ronde te verdedigen heeft. Ze was tevreden over haar wedstrijd, en blij dat ze nog even rust kan nemen voor de start van de eerste Grand Slam van het jaar :