Home » WTA » Muguruza pronkt met titel op WTA Finals

Muguruza pronkt met titel op WTA Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Garbiñe Muguruza (WTA-3) heeft de eindzege gepakt op de WTA Finals in Guadalajara (Mexico). In de finale ging ze voorbij de Estse Anett Kontaveit (WTA-8).

De eindstrijd van de WTA Finals in Guadalajara was een duel tussen de ervaren Spaanse Muguruza en de Estse verrassing Kontaveit. Kontaveit won in extremis in Roemenië nog een ticket voor de WTA Finals en knokte zich in Mexico succesvol naar de finale.

Kontaveit ging in haar halve finale voorbij de Griekse Maria Sakkari (WTA-6), terwijl Muguruza Paula Badosa (WTA-8) klopte in een volledig Spaans duel. Muguruza won in de groepsfase al van Kontaveit in een tweesetter en startte in de heruitgave van de groepswedstrijd als favoriete.

Voormalig nummer één Muguruza toonde in de laatste match van het seizoen dat ze nog steeds hoge toppen kan scheren. In één uur en 38 minuten pakte de Spaanse met 6-3 en 7-5 de zege.

Muguruza was heel tevreden met haar titel en beëindigt het seizoen als het nummer drie: “Ik ben heel blij dat ik vandaag bewees dat ik de beste kan zijn. Mijn nieuwe ranking brengt me in een heel goede positie voor volgend jaar.” Bekijk hieronder de hoogtepunten van de finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS