Home » Davis Cup » Murray brengt Groot-Brittannië langszij

Murray brengt Groot-Brittannië langszij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadat David Goffin (ATP-16) België het eerste punt bezorgde door in vijf sets te winnen van Kyle Edmund (ATP-100), moest Ruben Bemelmans (ATP-108) het opnemen tegen Andy Murray (ATP-2). Onze landgenoot speelde een knappe wedstrijd, maar moest toch zijn meerdere erkennen in het nummer twee van de wereld.

Murray aan de macht, ondanks knap tennis van Bemelmans

Net zoals Goffin had Bemelmans het in het begin van de wedstrijd even lastig. Hij kwam al snel 0-2 achter, maar brak daarna terug. Bij 2-3 ging Murray echter opnieuw door de opslag van onze landgenoot, die nog maar één spelletje wist te winnen in set één. De set ging met 3-6 naar de Brit.

Bemelmans liet af en toe knap tennis zien en dat konden de Belgische tennisfans wel smaken. Helaas serveerde Murray erg constant, ondanks enkele mooie technische punten van onze landgenoot. Ook set twee ging met 2-6 naar Murray.

Ruben, Ruben, Ruben!
Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Kon Bemelmans net zoals Goffin de wedstrijd doen kantelen in de derde set? Het publiek scandeerde “Ruben! Ruben! Ruben!” en dat inspireerde Bemelmans om alles op alles te zetten. Hij behield zijn opslag en ging bij 3-2 door de opslag van de Brit, tot grote vreugde van het publiek. Het sprookje bleef helaas niet lang duren want in het volgende game werd onze landgenoot onmiddellijk gebroken. Toch bleef Bemelmans aandringen en bij 5-4 dwong hij zelfs een setpunt af op de service van zijn tegenstrever. Murray speelde echter geconcentreerd, en kwam terug tot 5-5.

Na het gemiste setpunt was de concentratie even weg bij Bemelmans, hij kwam 0-40 achter op zijn eigen opslg, en die kans liet Murray niet onbenut. Hij ging door de opslag van onze landgenoot en mocht bij 6-5 serveren voor de wedstrijd. Bij het eerste matchpunt was het meteen raak en zo staat het 1-1 tussen België en Groot-Brittannië na de eerste dag.

Wie speelt het dubbelspel?

Na zijn wedstrijd was Bemelmans toch wat ontgoocheld: “In het begin was ik nogal zenuwachtig, Murray speelde erg constant. Jammer dat ik mijn kansen in de derde set niet kon benutten.” Coach Van Herck liet op de persconferentie niet in zijn kaarten kijken: “Er zijn meerdere opties, ik ga eerst nog met alle spelers praten en beslis pas morgen.”
Het dubbelspel verliezen zou voor Murray geen drama zijn: “Zelfs als we morgen ten onder gaan, dan denk ik dat we nog altijd de vijfde wedstrijd op zondag kunnen winnen. Het wordt een lang weekend.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS