Home » ATP » Murray is ambitieus: “Ik kan de European Open winnen”

Murray is ambitieus: “Ik kan de European Open winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Aan de vooravond van zijn duel met Kimmer Coppejans (ATP-158) op de European Open sprak Sir Andy Murray (ATP-243) met de pers in de Lotto Arena. De Brit kijkt vol vertrouwen uit naar zijn eerste duel in Antwerpen.

De Brit komt dinsdagavond voor het eerst in actie in de Lotto Arena. Murray moest eerlijk bekennen dat hij zijn eerste tegenstander Coppejans niet al te goed kent: “Ik zag hem hier al bezig en ken hem nog van de Davis Cup-finale in Gent. Vanavond en morgenochtend ga ik met mijn coach nog snel wat wedstrijden bekijken om goed voorbereid te zijn op morgen.”

De Brit verkoos Antwerpen boven Stockholm en Moskou en dat heeft vooral met familiale omstandigheden te maken: “Toen mijn vrouw vorige keer hoogzwanger was, zat ik in Australië en dat was niet ideaal (lacht). Hier ben ik vlakbij huis. Ik heb ook met een paar spelers gepraat en hoorde veel goede dingen over het toernooi.”

“Als ik goed speel, kan ik hier winnen”

Begin dit jaar stond Murray nog dichtbij een definitief afscheid, maar nu is de Brit strijdlustiger dan ooit: “In Australië was ik down, ik wist niet of ik nog nooit ging spelen. Die operatie heeft mijn leven veranderd, nu ben ik veel gelukkiger en heb ik geen problemen meer. Ik kan terug spelen op een competitief niveau.”

Murray laat zijn leven niet langer bepalen door zijn ranking, maar wil vooral toernooien winnen: “Of ik dit toernooi kan winnen? Ik voel dat ik veel vooruitgang heb geboekt, het is mijn laatste toernooi van het jaar, ik ga alles geven en als ik goed speel is het zeker mogelijk. De concurrentie is wel stevig.”

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Doe mee aan onze wedstrijd om tickets voor woensdag te winnen! Of klik hier om voor de andere dagen tickets te bemachtigen![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden