Andy Murray (ATP-243) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (ATP 250). Hij haalde het in twee sets van de Uruguyaan Pablo Cuevas (ATP-45).

Murray plaatste zich dinsdagavond voor de tweede ronde na een zege tegen landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-158). Zijn volgende tegenstander was het achtste reekshoofd Cuevas. Murray won de twee vorige duels tegen de Uruguyaan maar hun laatste ontmoeting dateerde wel al van 2014.

De match begon meteen met attractief tennis. Murray en Cuevas trakteerden de goed gevulde Lotto Arena op hoogstaande rally’s. Check hieronder bijvoorbeeld een sublieme rally!

Murray kreeg in het begin van de set verschillende breakkansen maar Cuevas kon met sterke opslagen terugkeren. Bij een 5-4-voorsprong was het dan uiteindelijk toch zover. Murray ging door de opslag van de Uruguyaan en pakte de set met 6-4.

In de tweede set zette Cuevas druk op de opslag van de Brit maar hij kon niet breken. Bij 3-2 verzilverde Murray wel een breakpunt. De Brit liet Cuevas niet meer terugkeren en hield het hoofd koel op eigen service. Met een ace maakte Murray de partij af met 6-4 en 6-3 na 1 uur en 23 minuten. In de kwartfinale moet Murray aan de bak tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-92).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.