Andy Murray (ATP-382) is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken op de US Open. Hij verloor in vier sets van de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 32).

Murray en Verdasco vochten een spannend duel uit in de hitte in New York. De eerste set ging met 7-5 naar de Spanjaard, maar Murray kwam met 2-6 langszij. In de derde set was Murray op achtervolgen aangewezen, maar hij kon Verdasco toch nog onder druk zetten, de set ging met 6-4 naar de Spanjaard.

Na set drie werd een hittepauze ingelast, en die zorgde voor heel wat commotie. Murray zag Verdasco praten met zijn coach in de kleedkamer, wat verboden is. De Brit was vooral kwaad dat niemand van de organisatie de Spanjaard op de vingers tikte. Na de hittebreak streden beide heren verder om elk punt, Verdasco trok met 6-4 aan het langste eind in de vierde set.

Voor Murray was het zijn eerste grandslamtoernooi na een afwezigheid van meer dan een jaar door een heupblessure. “Ik heb vandaag bij momenten mijn beste tennis laten zien, maar er zaten nog te veel pieken en dalen in mijn spel”, aldus Murray. Verdasco mag zich opmaken voor een duel met de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP-3).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.