Andy Murray (ATP-16) maakt zondag op het ATP-toernooi van Brisbane (Australië, $ 528 910) zijn comeback nadat hij maanden aan de kant stond door een heupblessure. “Ik wil me weer goed in mijn vel voelen”, zegt de Schot.

Net als Novak Djokovic (ATP-12) moest ook Murray na Wimbledon een punt zetten achter zijn seizoen. Een heupblessure gooide roet in het eten. Nu meer dan vijf maanden later lijkt de Schot bijna verlost van die blessure. “Het begint stilaan beter te lopen”, zegt hij in een interview met Sky Sports.

“Tijdens mijn herstel heb ik gemerkt hoe graag ik eigenlijk tennis. Mijn doel is dus niet om elke match te winnen of om veel titels te pakken. Ik wil gewoon weer tennissen en me goed in mijn vel voelen. Als dat eenmaal lukt, zal de rest ook wel volgen.”

De verwachtingen voor de Australian Open zijn dan ook niet heel hoog. “Uiteraard wil ik in Melbourne mijn kans wagen, maar om het toernooi te winnen moet ik sowieso fysiek nog beter worden”, aldus de voormalige nummer één van de wereld.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be