Andy Murray (ATP-243) heeft zich bij de laatste vier geschaard op de European Open in Antwerpen (ATP 250). Hij klopte de Roemeen Marius Copil (ATP-92) in drie sets.

Murray leek lange tijd af te stevenen op een makkelijke zege in Antwerpen. Hij ging meteen door de opslag van Copil en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set leidde hij met 5-2, maar toen sloop er wat twijfel in zijn spel. Copil rook zijn kans en ging door de opslag van Murray. Een tiebreak moest de beslissing brengen en Murray wist een setpunt te redden. Vervolgens verzuimde hij om zelf een eerste matchpunt te benutten en het Roemeense opslagkanon kwam met 6-7 (7) langszij.

Marius Copil - © European Open

Marius Copil – © European Open

In de derde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 4-4 wist Murray door de opslag van Copil te gaan en wat later maakte hij het af op eigen opslag. Na 2 uur en 35 minuten stond de 6-3, 6-7 (7) en 6-4 eindstand op het scorebord. In de halve finale wacht een duel met de winnaar van de partij tussen Guido Pella (ATP-20) en Ugo Humbert (ATP-70).

Murray: “Ik moet echt beter serveren”

Perfectionist Murray was na afloop niet helemaal tevreden over zijn spel: “Ik moet echter beter serveren, ik had de match in handen maar toen ik het moest uitserveren lukte het niet. Daarna ging het een beetje op en neer, ik was blij dat ik hem toch kon breken in de derde set.”

Het is de eerste keer sinds zijn comeback dat Murray drie zeges op rij behaalt: “Fysiek voel ik me nog ok, er waren heel wat snelle punten dus ik voel me nog vrij goed. Morgen zal het wel de eerste keer zijn dat ik drie dagen na elkaar een enkelwedstrijd speel, dat wordt wellicht nog zwaar”.

Tickets

Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier!

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.