Na Elise Mertens (WTA-20) zijn ook Alison Van Uytvanck (WTA-48) en Kirsten Flipkens (WTA-59) er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, Premier). Ook in het dubbelspel werden alle Belgen meteen uitgeschakeld.

Mertens struikelde eerder al over Anna Karolina Schmiedlova (WTA-109), Van Uytvanck ging op haar beurt de boot in tegen Belinda Bencic (WTA-18) uit Zwitserland. De Belgische verweerde zich sterk, maar moest uiteindelijk na 1 uur en 27 minuten het onderspit delven in twee sets: 6-4 en 6-3.

Ook Flipkens’ doortocht in Madrid was van korte duur. De Molse ging zowel in het enkel- als dubbelspel meteen onderuit. Tegen Anastasija Sevastova (WTA-13) uit Letland werd het in de eerste ronde op de hoofdtabel van het enkelspel een bizarre wedstrijd: 0-6, 6-3 en 6-2. In het dubbelspel verloor Flipkens (WTA D-35) haar eerste ronde aan de zijde van de Amerikaanse Abigail Spears (WTA D-27): 6-3, 6-7 (6) en 10-5 werd het tegen Gabriela Dabrowski (WTA D-15) en Yifan Xu (WTA D-15), de zesde reekshoofden.

Alle Belgen zijn nu uitgeschakeld in Madrid.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.