Home » Geen categorie » Navratilova: “Niemand mag de fout maken Serena Williams te onderschatten”

Navratilova: “Niemand mag de fout maken Serena Williams te onderschatten”

Navratilova: “Niemand mag de fout maken Serena Williams te onderschatten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na iets meer dan een jaar afwezigheid zal Serena Williams (NG) haar comeback maken. Martina Navratilova ziet Williams in staat om grootse dingen te presteren: “Ze zal net zo competitief en net zo sterk zijn als vroeger”. 

Ex-kampioene Navratilova schrijft regelmatig een column voor de WTA-website en dit keer zoomt ze in op wat, waarschijnlijk, de comeback van het jaar zal zijn: de terugkeer van Serena Williams. Het laatste wapenfeit van de Amerikaanse dateert van de Australian Open van vorig jaar waar ze de titel won terwijl ze twee maand zwanger was van haar eerste dochtertje. De Amerikaanse heeft, door haar lange afwezigheid, voor het eerst in zeventien jaar geen ranking meer.

De Australian Open van dit jaar kwam te vroeg voor Williams, maar deze week maakt ze haar terugkeer in het Fed Cup-duel tegen Nederland. Voor Williams is het doel duidelijk: ze wil Slams winnen. Iets waar Navratilova haar zeker toe in staat acht.

“Serena verrraste me”

“Het moederschap zal Serena Williams niet zachter maken. Wanneer ze terugkeert naar de competitie, kan ik me inbeelden dat ze hetzelfde zal zijn als voorheen. Ze zal net zo competitief zijn, net zo sterk en ze zal voor elke overwinning gaan”, aldus Navratilova.

“Als een teken van haar gretigheid om Grand Slams te winnen zette Serena alles in het werk om klaar te raken voor de Australian Open. Dat verraste me en ik kan me inbeelden dat het anderen ook verraste. Uiteindelijk trok ze zich terug uit de Australian Open maar het feit dat ze het toch probeerde, moet de andere speelsters aanzetten tot nadenken. De reden waarom Serena niet speelde op de Australian Open was dat ze niet geïnteresseerd was om gewoon te spelen, ze wil enkel de titel winnen. Wanneer ze aanvoelde dat ze de titel niet zou kunnen winnen, waarom zou ze dan spelen?”

“Ze is een jonge 36er”

“Het is één ding om een jaar weg te blijven wanneer je 26 bent, maar het is heel wat anders op je 36ste. Alles neemt meer tijd in beslag wanneer je ouder bent: herstel, blessurepreventie, bekomen van intense wedstrijden, je opladen, aan je lichaam werken. Ik ga er dus van uit dat het wat meer tijd zal vergen voor haar om terug in vorm te raken.”

“Het helpt dat Serena een jonge 36er is. Voor haar leeftijd heeft ze niet zo veel wedstrijden gespeeld. Ter vergelijking in het mannencircuit: Roger Federer, geboren in 1981, heeft bijna 1400 wedstrijden gespeeld. Serena, ook geboren in 1981, heeft iets meer dan 900 wedstrijden gespeeld. Dat maakt een enorm verschil aangezien die wedstrijden wel doorwegen na al die jaren.”

De volledige column kan je hier terugvinden.

koen

koen

Meer nieuws