Home » Billie Jean King Cup » Nederland stunt zich voorbij Rusland naar de halve finale van de Fed Cup

Nederland stunt zich voorbij Rusland naar de halve finale van de Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de eerste ronde van de Wereldgroep van de Fed Cup heeft Nederland voor een stunt gezorgd. De ploeg van kapitein Paul Haarhuis versloeg Rusland in Moskou met 3-1.

Rusland, vorig seizoen nog finalist, kreeg ongeziene klop in eigen huis. Het was vooral dankzij een ijzersterke Kiki Bertens (WTA-106) dat Rusland al op dag twee tegen een onuitwisbare 0-3 achterstand aankeek. Bertens veegde zowel Ekaterina Makarova (WTA-31) als Svetlana Kuznetsova (WTA-17) in twee sets van de baan. Ook haar Nederlandse collega Richel Hogenkamp (WTA-141) haalde het na een ware thriller van Kuznetsova en het mirakel had zich voltrokken.

“Je komt hierheen met de hoop dat je aangename wedstrijden kan spelen en misschien een puntje kan pakken. Als je dan met 3-0 wint van de finalisten van vorig jaar is dat onbeschrijfelijk en onwerkelijk”, vertelde Bertens na afloop aan Tennis.nl. “Het voelt alsof het helemaal niet kan en je denkt steeds dat er nog iets moet komen.”

“Er is helemaal niks af te dingen op deze overwinning en dat maakt het nog mooier”, klinkt het bij kapitein Haarhuis. “Deze overwinning is één van de hoogtepunten uit de Nederlandse tennisgeschiedenis.”

“Alles gegeven”

Het Russische kamp reageerde verslagen na hun ondenkbare nederlaag. “Alles lukte hen”, zuchtte Kuznetsova na afloop. “Ik kreeg de kans niet om mijn beste tennis te spelen, maar heb mijzelf honderd procent gegeven.”

In de halve finale, die op 16 en 17 april afgewerkt wordt, wacht Nederland nu Frankrijk dat Italië met 4-1 huiswaarts stuurde. De ontmoeting zal in Frankrijk plaatsvinden. De andere halve finale gaat tussen Tsjechië en Zwitserland.

[alert type=”info” title=”Rusland – Nederland”]Ekaterina Makarova – Kiki Bertens 3-6, 4-6
Svetlana Kuznetsova – Richel Hogenkamp 6-7 (4), 7-5, 8-10
Svetlana Kuznetsova – Kiki Bertens 1-6, 4-6
Ekaterina Makarova – Richel Hogenkamp (niet gespeeld)
Daria Kasatkina/Ekaterina Makarova – Cindy Burger/Arantxa Rus 6-0, 6-2[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS