Tennisplaza

Nestor en Roger-Vasselin veroveren dubbeltitel European Open

EUROPEAN OPEN - Daniel NESTOR / Edouard ROGER VASSELIN ©Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Daniel Nestor (ATP D-18) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-22) hebben de dubbeltitel op de European Open gegrepen. Het Canadees-Franse duo versloeg de Franse topreekshoofden Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-1).

De 44-jarige Nestor is letterlijk de “nestor” op het dubbelcircuit en dubbelt op de European Open samen met de 32-jarige Fransman Roger-Vasselin. In de finale startten ze als underdog tegen het Franse duo Mahut en Herbert, het nummer één-duo op de dubbelranking.

Nestor en Roger-Vasselin verbaasden met knappe opslagen en mooie netpunten en forceerden meteen een break in de eerste set. Het Canadees-Franse duo bleef domineren en greep de eerste set met 6-4. De tweede set was opnieuw de buit voor Nestor en Roger-Vasselin. Mahut en Herbert werden snel gebroken en konden niets creëeren op de opslag van hun tegenstrevers. Nestor en Roger-Vasselin grepen de tweede set ook met 6-4 en veroverden zo de dubbeltitel in Antwerpen.

Nestor en Roger-Vasselin pakten hun tweede dubbeltitel van 2016. Ze waren erg blij met de eindzege. Nestor zwaaide ook nog met lof naar de fans in de Lotto Arena: “Het was een heel goed publiek” De twee spelers waren ook heel tevreden over de organisatie: “Hopelijk blijft de European Open nog lang bestaan”, klonk het in koor.