Home » ATP » Net geen top tien voor Goffin, Nadal is nieuwe nummer één

Net geen top tien voor Goffin, Nadal is nieuwe nummer één

Net geen top tien voor Goffin, Nadal is nieuwe nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de nieuwe ATP-ranking na het Masters 1 000-toernooi in Parijs is Rafael Nadal (ATP-1) het  nieuwe nummer één van de wereld. David Goffin (ATP-11) rukt op naar de elfde plaats.

Novak Djokovic (ATP-2) schreef de Rolex Paris Masters op zijn naam, maar dat is niet voldoende om zijn eerste plaats op de ranking vast te houden. De Serviër had heel wat punten te verdedigen en zo wipt Nadal over Djokovic naar de eerste posities. De Spanjaard is echter onzeker voor de ATP Finals en dus kan Djokovic in Londen de eerste plaats weer heroveren. Voor Nadal is het één jaar geleden dat hij nog op nummer één stond, het is zijn 197e week op de toppositie.

Goffin verloor in Parijs in de tweede ronde, maar hij had geen punten te verdedigen. De Luikenaar stijgt zo drie plaatsen naar positie nummer elf. Denis Shapovalov (ATP-15), verliezend finalist in Parijs, doet er deze week dertien plaatsen bij. Steve Darcis (ATP-157) ziet zijn finale in Eckental bekroond met een winst van 24 plaatsen. Kimmer Coppejans (ATP-158) zakt deze week één plaatsje, Ruben Bemelmans (ATP-256, -39) en Arthur De Greef (ATP-282, -24) duiken verder omlaag. Michael Geerts (ATP-356, +7) en Arnaud Bovy (ATP-670, +24) bereiken deze week hun hoogste ranking ooit.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws