Home » Grand Slam » Wimbledon » New York Times tipt Goffin als schaduwfavoriet voor Wimbledon

New York Times tipt Goffin als schaduwfavoriet voor Wimbledon

New York Times tipt Goffin als schaduwfavoriet voor Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

The New York Times, een toonaangevende Amerikaanse krant, heeft David Goffin (ATP-11) getipt als een van de schaduwfavorieten voor de eindwinst van Wimbledon 2016. Makkelijk zal het echter niet worden, want ook zijn potentiële tegenstander in de vierde ronde, Milos Raonic (ATP-7), wordt vermeld.

Bij de start van een Grand Slam wordt er altijd heel wat gespeculeerd over wie ver zal geraken in het toernooi en wie uiteindelijk met de felbegeerde trofee naar huis zal mogen gaan. Ook voor Wimbledon 2016 is dat niet anders. Bij de mannen zijn Novak Djokovic (ATP-1) en Andy Murray (ATP-2) de grote favorieten, op de voet gevolgd door Roger Federer (ATP-3). Voor de vrouwen wordt er vooral gekeken naar Roland Garros-finalisten Serena Williams (WTA-1) en Garbiñe Muguruza (WTA-2), maar ook Petra Kvitova (WTA-10) duikt op in heel wat lijstjes.

The New York Times ging echter nog een stapje verder en nam een kijkje welke jonge talenten wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen op het Londense gras. In hun lijstje van zes ook landgenoot Goffin. La Goff heeft zijn vermelding vooral te danken aan zijn mentale stabiliteit, snelle voeten en hoog tennis IQ. “Als een onverstoorbare Belg wint Goffin matchen met een stabiel all-round spel en een superieure mentale aanpak”, aldus The Times. “Hij is zijn tegenstanders te slim af en houdt zijn hoofd koel in moeilijke situaties.”

Naast Goffin tipt The New York Times ook nog Goffins potentiële tegenstander in de vierde ronde, de Canadees Raonic, en de 19-jarige Duitser Alexander Zverev (ATP-28). Bij de vrouwen kijkt de krant naar Madison Keys (WTA-9), CoCo Vandeweghe (WTA-30) en – verrassend – Alison Riske (WTA-80). Die laatste zal het dit jaar echter niet waarmaken, aangezien zij in de eerste ronde haar koffers moest pakken na een driesetter tegen Roberta Vinci (WTA-7).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws