Home » Geen categorie » Nishikori wint eerste wedstrijd na zes maanden blessureleed

Nishikori wint eerste wedstrijd na zes maanden blessureleed

Nishikori wint eerste wedstrijd na zes maanden blessureleed

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Dallas (Verenigde Staten, $ 125 000) heeft Kei Nishikori (ATP-27) een succesvolle comeback gemaakt. Hij bleef ruim zes maanden aan de kant door een polsblessure. 

De Japanse topper bleef sinds augustus vorig jaar aan de kant door een hardnekkige polsblessure. Hij was een van de vele namen die het tennisseizoen in 2017 vroegtijdig moest stopzetten. Ondertussen werkte Nishikori gestaag aan zijn terugkomst, onder meer op de Kim Clijsters Academy in Bree. De Australian Open kwam nog te vroeg voor de voormalige toptienspeler maar nu staat hij dus weer op het veld.

Nishikori kreeg een wild card van de organisatie en hij bedankte hen met een overwinning. Hij won zijn eerste ronde relatief eenvoudig tegen de thuisspeler Dennis Novikov (ATP-214). Na iets meer dan 1 uur wedstrijd stonden de 6-3, 6-3 cijfers op het scorebord.

“Ik moet wel nog heel wat werk verrichten op sommige vlakken, maar mijn pols voelde goed. Dat is echt een opluchting”, verklaarde de 28-jarige Nishikori na de wedstrijd.

Vorige week nog versloeg Novikov de Japanner nog in de eerste ronde van een ander challengertoernooi.

“Ik was niet zo nerveus als vorige week. Nu had ik meer positieve energie en kwam ik meer in het spel. Hoe meer ik kan oefenen en wedstrijden kan spelen, hoe beter mijn tennis zal worden.”

 

koen

koen

Meer nieuws