Home » Davis Cup » Noah verrast door Mahut en Benneteau thuis te laten

Noah verrast door Mahut en Benneteau thuis te laten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yannick Noah heeft tijdens de loting voor de Davis Cup-finale voor een verrassing gezorgd door zijn teamopstelling door elkaar te schudden. Niet Nicolas Mahut (ATP D-6), maar Richard Gasquet (ATP-31) zal dit weekend meestrijden om de beker.

Noah probeerde al de volledige week verwarring te zaaien over zijn uiteindelijke selectie voor de belangrijke Davis Cup-finale tegen België en nam daarvoor zelfs twee reserven mee op training. Voor iedereen leek het er op dat hij die reserven had opgeroepen voor het geval Pierre-Hugues Herbert (ATP D-13) niet op tijd hersteld zou zijn van de lichte blessure die hij opliep tijdens de masters vorige week.

EUROPEAN OPEN - Richard GASQUET ©Philippe BUISSIN / IMAGELLAN
EUROPEAN OPEN – Richard GASQUET ©Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Niets blijkt nu echter minder waar. Herbert is hersteld en blijft dus in de selectie. Dubbelmaatje Mahut (ATP D-6) – tevens Frankrijks beste dubbelspeler – moet echter wel de selectie verlaten. Hij wordt vervangen door verrassing Richard Gasquet, die zelfs geen dubbelranking heeft. Daarmee gaat Noah ook voorbij aan tweede reserve Julien Benneteau (ATP D-46), die ook heel wat dubbelervaring op zijn conto heeft staan. Op die manier lijkt Noah dus de kaart van het enkelspel te trekken in plaats van die van het dubbelspel.

De reden waarom Noah deze opmerkelijke beslissing nam, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat Jo-Wilfired Tsonga (ATP-15) of Lucas Pouille (ATP-18) zich fysiek toch niet optimaal voelen, waardoor Noah kiest voor een reservespeler in het enkelspel. Op Twitter doet er echter nog een ander gerucht de ronde en dat zou alles te maken hebben met een verziekte sfeer in de Franse ploeg. Het zou zelfs zover gaan dat enkel Herbert nog met Mahut wil dubbelen.

Welk duo uiteindelijk zaterdag op het veld zal komen voor het dubbelspel tegen Joris De Loore (ATP D-343) en Ruben Bemelmans (ATP D-274), is nog afwachten. De kapitein kan zijn opstelling nog tot enkele momenten voor de match wijzigen.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS