Home » Davis Cup » Officieel: België speelt volgend jaar thuis tegen Hongarije

Officieel: België speelt volgend jaar thuis tegen Hongarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het is nu ook officieel, België zal het volgend jaar in de eerste ronde van de Davis Cup thuis opnemen tegen Hongarije. De Franstalige Federatie AFT zal het duel organiseren.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorige week werd België uitgeloot tegen Hongarije. Normaal zou het duel uit gespeeld worden, maar door een nieuwe regel in het reglement kunnen de finalisten ervoor kiezen om hun eerste duel thuis te spelen. België maakte de logische keuze om van deze regel gebruik te maken. Van 2 tot 4 februari wordt er thuis gespeeld tegen Hongarije.

Maar eerst volgt natuurlijk de Davis Cup-finale tegen Frankrijk. Van 24 tot 26 november neemt het team van kapitein Johan Van Herck het op tegen Frankrijk in het Pierre-Mauroy Stadion in Lille op hardcourt. Het stadion heeft 27 500 zitplaatsen, waarvan 10% voor het Belgische publiek gereserveerd zal zijn. Binnenkort volgt meer informatie over de ticketverkoop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER