Nummer één van de wereld Novak Djokovic blijft ongeslagen op de ATP Finals. In de halve finale ging hij vlot voorbij Kevin Anderson (ATP-6) en plaatste zich daardoor voor de finale.

Djokovic won zijn drie matchen in de groepsfase van de ATP Finals en startte dus als favoriet in de halve finale tegen de Zuid-Afrikaan Anderson. In de eerste set domineerde de Serviër meteen de partij. Hij was ongenaakbaar op zijn opslag en ging twee keer door de service van zijn tegenstander. Djokovic greep de eerste set met 6-2.

De tweede set was een herhaling van het scenario in de eerste set. Djokovic serveerde sterk, verzilverde opnieuw twee breaks en maakte het opnieuw met 6-2 af. Na amper 1 uur en 15 minuten mocht hij zijn handen al in de lucht steken. Bekijk hieronder de matchbal.

In de beslissende finale wacht de Serviër een duel met de Duitser Alexander Zverev (ATP-5) die verrassend Roger Federer (ATP-3) opzijzette. Djokovic won in de groepsfase nog met 6-4 en 6-1 van Zverev. De nummer vijf van de wereld zal dus serieus een tandje moet bijsteken om een kans te maken in de finale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.