Home » Billie Jean King Cup » Ook Jankovic laat verstek gaan voor Fed Cup-duel tegen België

Ook Jankovic laat verstek gaan voor Fed Cup-duel tegen België

Ook Jankovic laat verstek gaan voor Fed Cup-duel tegen België

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op 16 en 17 april strijden de Belgische dames voor een plek in de Wereldgroep. België neemt het in de play-offs van World Group II op tegen Servië.

Initieel lootte België een zware tegenstander op hun weg naar een nieuwe stek in Wereldgroep II. Servië staat bekend om zijn talentrijke speelsters Ana Ivanovic (WTA-19) en Jelena Jankovic (WTA-23). Ivanovic heeft maar liefst 15 titels op haar palmares staan, waaronder Roland Garros in 2008. Haar laatste eindzege dateert echter al van 2014. Jankovic is eveneens goed voor 15 tornooizeges en boekte in 2015 nog tweemaal succes.

België moet het stellen zonder Alison Van Uytvanck (WTA-70) die nog steeds met een blessure te kampen heeft. Yanina Wickmayer (WTA-42) en Kirsten Flipkens (WTA-60) worden gebombardeerd tot sterkhouders van het Belgische kamp. Ysaline Bonaventure (WTA-146) en An-Sophie Mestach (WTA-164) zorgen voor het jonge geweld.

De moeilijke opdracht om het stevige Servië te verslaan, lijkt echter steeds eenvoudige te worden. Vorige week werd bekend gemaakt dat Ivanovic niet in actie zal komen op het terrein. Het Servische team zou geleid worden door Jankovic, met Aleksandra Krunic (WTA-120), Jovana Jaksic (WTA-185) en Nina Stojanovic (WTA-366) onder haar hoede.

Vandaag kwam echter verrassend nieuws dat de Belgische vooruitzichten nog rooskleuriger maakt. Na Ivanovic, geeft ook Jankovic forfait voor de ontmoeting met Yanina en co. Zij zal vervangen worden door Ivana Jorovic (WTA-149), een 18-jarige Servische met één ITF-dubbeltitel op haar naam.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws