Stanislas Wawrinka (ATP-3) is uitgeschakeld in de derde ronde van het ATP-toernooi in Rome (Italië, € 4 273 775). Hij ging in twee sets onderuit tegen John Isner (ATP-24). 

Wawrinka zoekt nog steeds naar zijn beste vorm op gravel. In Madrid en Monte Carlo werd de voormalige Roland Garros kampioen telkens vroegtijdig uitgeschakeld. Vandaag moest hij het onderspit delven tegen de boomlange Isner, die niet meteen bekend staat om zijn scherp gravelspel.

In de openingsset hielden beide spelers elkaar goed in evenwicht. De Zwitser kon twee breakkansen bij elkaar spelen op de opslag van Isner, maar benutte deze niet. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin was de Amerikaan duidelijk de sterkste.

Al vroeg in de tweede manche kon Isner de break forceren en deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Bij een 5-3 stand moest Wawrinka serveren om in de wedstrijd te blijven. Hij kon nog een aantal wedstrijdpunten redden, maar dat was enkel uitstel van het onvermijdelijke. Isner serveerde de wedstrijd knap uit. Na 1u25 stond de 7-6 (1) en 6-4 eindstand vast.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.