Home » Break » ‘Oom’ Toni Nadal blikt vooruit op 2019

‘Oom’ Toni Nadal blikt vooruit op 2019

‘Oom’ Toni Nadal blikt vooruit op 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In zijn column voor de Spaanse krant El País blikt de oom van Rafael Nadal (ATP-2), Toni, vooruit op het komende seizoen.

“Allereerst ben ik ervan overtuigd dat Rafa helemaal zal herstellen van zijn blessures”, opent Toni Nadal. “Ik voorspel een nieuw spannend hoofdstuk in de rivaliteit tussen hem en Novak Djokovic (ATP-1), maar vooral een meer open seizoen. De nieuwe generatie zal zich écht beginnen te mengen.”

“Ik heb me altijd afgevraagd wanneer de youngsters zich zouden kunnen moeien met het spel van Federer op gras, dat van Djokovic op de snelle ondergronden en dat van Rafa op gravel. Eerlijk? Ik dacht dat zij het zouden overnemen als de grote drie achteruit zouden gaan, maar de finale in Londen (de ATP Finals waar Alexander Zverev (ATP-4) zowel Federer als Djokovic versloeg, nvdr.) doet mij anders vermoeden.”

Geen Grand Slam meer voor Federer

“Hoewel de Zwitser mij al vaak heeft verrast, denk ik niet dat hij nog Grand Slams zal winnen”, verrast oom Toni nog. “Niet omwille van zijn kwaliteiten, maar wel vanwege de kracht die een vijfsetter kost.”

Roger Federer - © Christopher Levy (Flickr)
Roger Federer – © Christopher Levy (Flickr)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws