Home » Geen categorie » Opgave Denayer en winst voor Vandorpe in second draw finale in Biel-Bienne

Opgave Denayer en winst voor Vandorpe in second draw finale in Biel-Bienne

Rolstoeltennissers Mike Denayer (ITF Wheelchair-34) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-69) namen vorige week deel aan het toernooi van Biel-Bienne (ITF 3 Series, € 13 100)  in Zwitserland. Denayer moest forfait geven in de kwartfinale en Vandorpe won de finale in de tweede categorie (second draw).

De 27-jarige Denayer won in de eerste ronde van de Italiaan Ivan Tratter (ITF Wheelchair-59) met 7-5 en 7-5, maar in de kwartfinale werd hij door ziekte geveld en moest hij het toernooi staken. Daardoor stroomde het tweede reekshoofd, de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15) makkelijk door naar de halve finale.

De jonge beloftevolle rolstoeltennisser Vandorpe had meer succes en behaalde een finaleplaats in de second draw van het toernooi. De second draw is de tweede categorie, die georganiseerd wordt indien het maximaal aantal deelnemers op de hoofdtabel bereikt wordt. Onze landgenoot viel net uit de hoofdtabel en stond dus als eerste reekshoofd geplaatst. Tot in de halve finale had de 15-jarige Nielenaar geen problemen en won hij zijn twee wedstrijden met een brilscore. Eerst tegen de Italiaan Constantino Perna (ITF Wheelchair-517) en vervolgens tegen de Zwitser Raphael Gremion (ITF Wheelchair-154).

In de halve finale speelde hij tegen de Hongaarse veteraan Laszlo Farkas (ITF Wheelchair-106). Farkas is een voormalige top 20 speler met de nodige ervaring, maar Vandorpe hield het hoofd koel en won in twee sets met 6-4 en 6-2. In de finale wachtte de Oostenrijker Thomas Flax (ITF Wheelchair-120) en de Belg bleef op zijn elan doorgaan. Vandorpe kende geen problemen en loodste zich makkelijk naar zijn eerste titel van het jaar. De setstanden waren 6-0 en 6-1. Door deze overwinning steeg Vandorpe zes plaatsen op de wereldranglijst, waardoor hij nu op nummer 69 staat.