Home » Geen categorie » Osaka geeft nummer één tennisles in Indian Wells, Kasatkina knokt zich voorbij Williams

Email

Naomi Osaka (WTA-44) heeft (opnieuw) indruk gemaakt op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $8 648 508). Daria Kasatkina (WTA-19) knokte zich voorbij Venus Williams (WTA-8).

De BNP Paribas Open krijgt een finale van het nieuwe talent. Osaka en Kasatkina zijn beide 20 jaar oud en één van hen zal voor het eerst de zege op een WTA-Premier-toernooi binnenhalen.

Wie had gedacht dat het een spannende wedstrijd zou worden tussen Osaka en Simona Halep (WTA-1) kwam bedrogen uit. Tot 3-3 hielden beide speelsters elkaar in evenwicht, daarna werd het de grote Osaka show. Een hoge foutenlast bij de Roemeense hielpen Osaka aan de overwinning. Na slechts 1 uur en 4 minuten wedstrijd stonden de duidelijke 6-3, 6-0 cijfers vast.

Osaka is de eerste Japanse die de finale in Indian Wells haalt. Ze kan haar eerste titel op het WTA-circuit winnen.

Het contrast met de wedstrijd tussen Kasatkina en Williams kon niet groter zijn. Beide speelsters legden elkaar het vuur aan de schenen en na een partij van 2 uur en 48 minuten kon de Russische, die gecoacht wordt door de Belg Philippe Dehaes, de zege vieren. Met haar vierde zege op rij tegen een top 15-speelster, staat Kasatkina nu in de grootste finale van haar carrière.

Williams maakte een vroege break in de openingsmanche goed en haalde de eerst set binnen om zo op voorsprong te komen in de wedstrijd. Vroeg in de tweede set wist Kasatkina de Amerikaanse opnieuw te breaken en opnieuw haalde Williams die achterstand weer op. Kasatkina ging opnieuw door de opslag van Williams en hield deze voorsprong, na een dertien minuten durend game, vast. Nadat de Russische de tweede set won, was de wedstrijd weer in evenwicht.

De beslissende derde set was alles waar tennisfans van dromen. Dit keer kwam Williams op een break voorsprong maar Kasatkina sloeg meteen terug. Tot 5-5 hielden beide speelsters elkaar in evenwicht maar Williams had, in tegenstelling tot haar tegenstander, veel moeite om haar opslagspelletjes te winnen. Kasatkina rook bloed en scoorde een beslissende break. Ze serveerde de wedstrijd uit en won met 4-6, 6-4 en 7-5.