Home » WTA » Osaka wankelt bij debuut op Philippe Chatrier

Osaka wankelt bij debuut op Philippe Chatrier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Huidig nummer één van de wereld, Naomi Osaka (WTA-1) mocht vandaag voor het eerst aantreden op Roland Garros 2019. De Japanse lijkt nog op zoek naar haar vorm.

De Japanse opende tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-90). Ze stonden nooit eerder tegenover elkaar maar gezien haar winning streak op de voorbije twee Grand Slams, kon Osaka de beste kaarten op tafel leggen. In de eerste set was hier echter niets van te zien. Schmiedlova ging maar liefst drie keer door de opslag van haar tegenstandster en na nauwelijks 20 minuten op de baan, stond de 6-0 op het bord.

Ging Osaka gebukt onder de verwachtingen omtrent haar optreden op het Parijse gravel? Maakten haar eerste stapjes op Court Philippe Chatrier, als nummer één op de wereldranglijst bovendien, haar onzeker? Ze verscheen erg nerveus aan de start van de partij en kon zich pas in de tweede set degelijk herpakken. De Japanse kwam snel 3-0 voor, maar zag haar Slovaakse opponente even gauw langszij komen. Een zoveelste unforced error van Osaka gaf Schmiedlova zelfs de kans te serveren voor de wedstrijd.

Een emotionele Osaka dook tijdens de kantwissel onder haar handdoek. Toen ze even later weer tevoorschijn kwam, was duidelijk dat ze haar tranen niet had kunnen bedwingen. Ze toonde echter een enorme mentale kracht en sleepte een tiebreak uit de brand. Ze was net op tijd weer bij de les en met 7-4 verzekerde ze zicht van een derde manche.

Dit keer was Osaka van bij het begin erg gefocust. Ze kon haar foutenlast beperken en brak op haar beurt drie keer door de service van Schmiedlova. Een klein half uur later trok ze met 6-1 het laken naar zich toe. In de tweede ronde komt Osaka uit tegen tweevoudig grandslamwinnares Victoria Azarenka (WTA-43). De Japanse liet alvast optekenen dat ze zich aan één van de zwaarste wedstrijden van het jaar verwacht.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS