Home » ATP » Pauwels struikelt in eerste ronde Djerba

Pauwels struikelt in eerste ronde Djerba

Pauwels struikelt in eerste ronde Djerba

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Pauwels (ATP-685) heeft de eerste ronde van het ITF-toernooi in Djerba (Tunesië, $ 15 000) niet overleefd. Hij liet zich verrassen door een lager geplaatste Brit. 

Pauwels, het nummer vijf van de plaatsingslijst, moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Brit Luke Johnson (ATP-794). De 19-jarige Belg moest in het vijfde spelletje van de set zijn opslag inleveren maar maakte die break achterstand meteen weer goed. Kort daarop ging Johnson opnieuw door de opslag van Pauwels en de eerste set kwam dan ook op de naam van de Brit.

Ook in de tweede manche kwam Pauwels halverwege de set op een break achterstand en dat kwam hij dit keer niet meer te boven. Na 1 uur en 35 minuten moest Pauwels inpakken met 4-6 en 3-6. Hij is wel nog actief in het dubbelspel. Aan de zijde van zijn landgenoot Stijn Meulemans (NG) neemt Pauwels (NG) het op tegen de tweede reekshoofden Domagoj Biljesko (ATP D-580) en Altug Celikbilek (ATP D-286).

Yannick Mertens (ATP-339) is de enige andere Belg op de hoofdtabel van het enkeltoernooi. Als topreekshoofd neemt hij op het tegen Skyler Butts (ATP-1170) uit Hong Kong.

koen

koen

Meer nieuws