Karolina Pliskova (WTA-8) heeft afscheid genomen van haar coach Tomas Krupa. Haar nieuwe coach Rennae Stubbs, de ex-nummer één in het dubbelspel.

Nadat Pliskova zich plaatste voor de tweede ronde op de Western & Southern Open, liet ze weten dat ze veranderd is van coach. De Australische Rennae Stubbs zal voortaan de ex-nummer één begeleiden als coach.

Stubbs was jarenlang een topper in het dubbelspel bij de vrouwen. Ze behaalde de nummer één-positie en won zes grandslamtitels in het dubbelspel bij de vrouwen en het gemengd dubbelspel.

Pliskova gaf meer uitleg bij haar beslissing: “Ik vond dat er iets moest veranderen. Vorig jaar werkten we in Singapore enkele weken samen en dat was een heel positieve ervaring. In de volgende weken gaat ze me proberen te helpen. Voor volgend jaar zullen we nog zien wat we gaan doen.”

Op Twitter reageerde Kim Clijsters positief op de aanstelling van Stubbs. Ze vindt het goed dat Pliskova voor een vrouwelijke coach koos: “Proficiat Pliskova en coach Stubbs! Vrouwelijke coaches! We hebben er meer van nodig!”

/center>

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.