Op de vierde dag van de European Open in Antwerpen viel er een eerste grote verrassing te noteren. In een Canadees onderonsje stuurde Vasek Pospisil (ATP-79) verrassend derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-20) naar huis.

Beide servicekanonnen hielden elkaar in evenwicht in de eerste set. Pospisil en Raonic wonnen vlot hun opslagspelletjes en moesten beiden geen enkel breakpunt toestaan. Een tiebreak was het logische gevolg, en daarin was het Pospisil die zijn landgenoot verraste en met 7-6 (3) aan het langste eind trok.

Milos Raonic © Philippe Buissin (Imagellan)

Milos Raonic © Philippe Buissin (Imagellan)

Ook in de tweede set leken we af te stevenen op een tiebreak tot de service van Raonic wankelde bij 5-5. Pospisil greep zijn kans en ging door de opslag van Raonic, die enkele verrassende missers sloeg. Met een lovegame maakte Pospisil de klus vakkundig af en na 1 uur en 37 minuten stond de 7-6 (3) en 7-5 eindstand op het scorebord. De European Open verliest zo zijn derde reekshoofd en één van de publiekstrekkers.

Pospisil was na afloop dolgelukkig: “Ik speelde een perfecte partij, dit was één van mijn beste wedstrijden van het seizoen. Ik kijk uit naar de rest van het toernooi en hoop hier nog mooie dingen te laten zien.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.