Na de eenmalige passage van Ivo Van Aken zal het Belgische Fed Cup-team geleid worden door twee vrouwen. Dat nieuws zal de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBT) komende week communiceren in een persbericht, maar kreeg Tennisplaza zondag in primeur.

Niemand minder dan gewezen tennissterren Kim Clijsters en Justine Henin zullen binnenkort afwisselend de Belgische Fed Cup-ploeg leiden. “Met onze twee nationale trotsen aan het roer, willen we voor niet minder gaan dan goud”, klinkt het bij de bond.

Duobaan

De functie van kapitein wordt dus een duobaan, uniek in de wereld van de Fed Cup, maar logisch volgens Clijsters. “Kijk, zowel Justine als ik hebben in het verleden fantastische prestaties neergezet. Ze durfden dus niet anders dan ons samen te vragen voor deze job, er moest maar eens iemand jaloers worden… We blijven tenslotte vrouwen, he”, reageert de sympathieke Limburgse bij Tennisplaza.

“Justine en ik zullen elke ontmoeting afwisselend op de bank plaatsnemen, maar uiteraard met eenzelfde visie de speelsters coachen”, gaat Clijsters verder. “Binnenkort houden we een eerste brainstormsessie hierover, we zijn er alleen nog niet uit of we in Bree of in Limelette zullen afspreken. Zolang we onze verplaatsingskosten maar bij de federatie kunnen indienen.” (lacht)

Titel

Henin liet via haar woordvoerder weten veel zin te hebben in de nieuwe uitdaging. “Justine had de laatste tijd maar weinig om handen dus stemde meteen in met het voorstel van de bond. Ze is er van overtuigd dat de ploeg, met haar en Kim als kapitein, binnen de kortste keren de titel zal pakken. Desnoods zal ze zelf het terrein opgaan om een wedstrijd af te werken. Ze kan het nog steeds.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.