Hij is pas 13 geworden, maar de beloftevolle Alexander Blockx (Tennis Europe U14-13) wordt nu al opgemerkt door Tennis Vlaanderen. De youngster zal vanaf september op de federatie in Wilrijk trainen, vertelt zijn coach Philippe Cassiers in primeur aan Tennisplaza.

Blockx gooit de laatste maanden hoge ogen op het circuit van Tennis Europe (U14) en dat is ook Tennis Vlaanderen opgevallen. Vanaf september gaat het jonge toptalent trainen in het Tennis Vlaanderen-topsportcentrum in Wilrijk. Zijn coach en bezieler van de CAS Tennis Academy in Mortsel, Philippe Cassiers, gaat met hem mee.

“Ik vervul al enkele jaren de rol van kapitein voor de jeugd van Tennis Vlaanderen op evenementen als de Zomercup, maar vanaf september ga ik nog meer aanwezig zijn op de federatie”, vertelt Cassiers. “In eerste instantie zal ik mij voornamelijk focussen op de professionele omkadering van Alexander, daarnaast zal ik enkele talenten bijstaan op hun tennisreizen.”

Cassiers is bij Tennis Vlaanderen niet aan zijn proefstuk toe. Begin jaren ’00 werkte hij er al een jaar als full time coach. “Intussen train ik al tien jaar privé met Alexander. Ik ben erg dankbaar dat Tennis Vlaanderen in zijn kunnen en onze band gelooft én ons hierin wil ondersteunen.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.