Home » European Open » PRIMEUR – Deze absolute topper krijgt een wildcard voor de European Open

PRIMEUR – Deze absolute topper krijgt een wildcard voor de European Open

PRIMEUR – Deze absolute topper krijgt een wildcard voor de European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De European Open, het ATP-toernooi dat op 15 oktober van start gaat in de Antwerpse Lotto Arena, voegt later vandaag een nieuwe naam toe aan haar affiche. Tennisplaza België brengt ‘m nu al in primeur en… het is een absolute topper.

Niemand minder dan Nick Kyrgios (ATP-19) krijgt een wildcard en zal over twee weken meedingen naar de titel op het ATP World Tour 250-toernooi van Antwerpen.

De organisatie is trots dat de Australiër de nu al klinkende namenlijst mee aanvult en gaf Tennisplaza België de primeur. “We zijn verheugd een speler van het kaliber van Kyrgios te kunnen aankondigen”, vertelt toernooidirecteur Andy Hancock. “De Australiër is één van de meest dynamische en tot de verbeelding sprekende jonge spelers op de tour en met zijn flamboyante speelstijl zorgt hij altijd voor spektakel.”

Onder andere Gael Monfils (ATP-35), Richard Gasquet (ATP-30), David Ferrer (ATP-28) en uiteraard onze David Goffin (ATP-11) zegden eerder al toe. “Dit is zonder meer een schitterend deelnemersveld en wellicht het strafste in de ATP World Tour 250-series dit jaar”, meent Hancock.

Nick Kyrgios - © mirsasha (Flickr)
Nick Kyrgios – © mirsasha (Flickr)

Kyrgios moest enkele weken geleden nog z’n meerdere erkennen in… Goffin. De Australiërs zagen toen de finale van de Davis Cup aan han neus voorbijgaan.

Twee weken voor de start van het toernooi is er nog één wildcard over. Naar wie deze gaat, zal eerstdaags bekendgemaakt worden.

[alert type=”info” title=”Meer informatie?”]Wil jij hét tennistoernooi van het jaar live en van dichtbij meemaken? Klik dan snel hier of neem deel aan onze wedstrijd en ga als VIP.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws