De European Open, het ATP-toernooi dat op 15 oktober van start gaat in de Antwerpse Lotto Arena, voegt later vandaag een nieuwe naam toe aan haar affiche. Tennisplaza België brengt ‘m nu al in primeur en… het is een absolute topper.

Niemand minder dan Nick Kyrgios (ATP-19) krijgt een wildcard en zal over twee weken meedingen naar de titel op het ATP World Tour 250-toernooi van Antwerpen.

De organisatie is trots dat de Australiër de nu al klinkende namenlijst mee aanvult en gaf Tennisplaza België de primeur. “We zijn verheugd een speler van het kaliber van Kyrgios te kunnen aankondigen”, vertelt toernooidirecteur Andy Hancock. “De Australiër is één van de meest dynamische en tot de verbeelding sprekende jonge spelers op de tour en met zijn flamboyante speelstijl zorgt hij altijd voor spektakel.”

Onder andere Gael Monfils (ATP-35), Richard Gasquet (ATP-30), David Ferrer (ATP-28) en uiteraard onze David Goffin (ATP-11) zegden eerder al toe. “Dit is zonder meer een schitterend deelnemersveld en wellicht het strafste in de ATP World Tour 250-series dit jaar”, meent Hancock.

Nick Kyrgios - © mirsasha (Flickr)

Nick Kyrgios – © mirsasha (Flickr)

Kyrgios moest enkele weken geleden nog z’n meerdere erkennen in… Goffin. De Australiërs zagen toen de finale van de Davis Cup aan han neus voorbijgaan.

Twee weken voor de start van het toernooi is er nog één wildcard over. Naar wie deze gaat, zal eerstdaags bekendgemaakt worden.

Meer informatie?

Wil jij hét tennistoernooi van het jaar live en van dichtbij meemaken? Klik dan snel hier of neem deel aan onze wedstrijd en ga als VIP.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.