Home » ATP » *PRIMEUR* Oprichter European Open wil Barcelona Open organiseren

*PRIMEUR* Oprichter European Open wil Barcelona Open organiseren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tennium, de eigenaar en organisator achter de European Open (België, ATP 250), wil nu ook de Barcelona Open (Spanje, ATP 500) organiseren.

Tennium, opgericht door de Belgische ondernemer Kristoff Puelinckx, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken ambitie te hebben in de tenniswereld. Momenteel is het bedrijf al eigenaar en organisator van de European Open en de Argentina Open (Argentinië, ATP 250). Ze hopen daar nu dus ook de organisatie van de Barcelona Open bij te nemen. Met zijn ATP 500-status staat dit toernooi nog net dat trapje hoger dan de toernooien die Tennium op dit moment al in zijn portefeuille heeft.

Nog t.e.m. 2020 verzorgt IMG de Barcelona Open, maar de strijd voor de organisatie-rechten vanaf 2021 ligt volledig open. IMG probeert om deze rechten opnieuw in handen te krijgen, maar ook Octagon en Kosmos, het bedrijf van voetballer Gerard Piqué dat mee verantwoordelijk is voor de transformatie van de Davis Cup, gaan mee de strijd aan. Tennium krijgt dus te maken met te duchten concurrentie.

Linh Eliano

Linh Eliano

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden