Tennium, de eigenaar en organisator achter de European Open (België, ATP 250), wil nu ook de Barcelona Open (Spanje, ATP 500) organiseren.

Tennium, opgericht door de Belgische ondernemer Kristoff Puelinckx, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken ambitie te hebben in de tenniswereld. Momenteel is het bedrijf al eigenaar en organisator van de European Open en de Argentina Open (Argentinië, ATP 250). Ze hopen daar nu dus ook de organisatie van de Barcelona Open bij te nemen. Met zijn ATP 500-status staat dit toernooi nog net dat trapje hoger dan de toernooien die Tennium op dit moment al in zijn portefeuille heeft.

Nog t.e.m. 2020 verzorgt IMG de Barcelona Open, maar de strijd voor de organisatie-rechten vanaf 2021 ligt volledig open. IMG probeert om deze rechten opnieuw in handen te krijgen, maar ook Octagon en Kosmos, het bedrijf van voetballer Gerard Piqué dat mee verantwoordelijk is voor de transformatie van de Davis Cup, gaan mee de strijd aan. Tennium krijgt dus te maken met te duchten concurrentie.

Deel:

Over de redacteur