Tennisplaza

Reekshoofden sneuvelen in tweede ronde Madrid

Stan Wawrinka - © Eurosport / Clive Brunskill / Getty Images

Op de Mutua Madrid Open (Spanje, € 5 439 350) vielen er enkele verrassingen te noteren in de tweede ronde. Stan Wawrinka (ATP-3), Marin Cilic (ATP-7) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) moesten meteen inpakken.

Wawrinka moest het in de tweede ronde opnemen tegen zijn goede vriend Benoit Paire (ATP-52). De Franse ‘enfant terrible’ haalde het in een zware driesetter met 7-5 4-6 en 6-2. Ook Cilic slaagde er niet in om de achtste finale te bereiken, hij verloor met 7-6(3) 3-6 en 4-6 van de jonge Duitser Alexander Zverev (ATP-19). Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) gaf forfait voor zijn wedstrijd tegen David Ferrer (ATP-30).

In de achtste finales staan er enkele mooie affiches op het programma. David Goffin (ATP-10) moet aan de bak tegen Milos Raonic (ATP-6), Rafael Nadal (ATP-5) ontmoet Nick Kyrgios (ATP-20) en Grigor Dimitrov (ATP-12) staat tegenover Dominic Thiem (ATP-8). Topreekshoofd Andy Murray (ATP-1) kijkt lucky loser Borna Coric (ATP-59) in de ogen, Novak Djokovic strijdt tegen Feliciano Lopez (ATP-38) om een plaats in de kwartfinale.