Tennisplaza

Reuter en Gigounon stoten door naar hoofdtabel Marburg

Yannik Reuter - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Germain Gigounon (ATP-346) en Yannik Reuter (ATP-264) hebben zich geplaatst voor de hoofdtabel van de Marburg Open (€ 42 500). Ze vervoegen Steve Darcis (ATP-109) en Arthur De Greef (ATP-182) op de hoofdtabel.

Gigounon moest het in de beslissende kwalificatieronde opnemen tegen Giovanni Lapentti (ATP-319). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 en ging daarna verder op zijn elan. Hij gunde zijn tegenstrever geen enkel spelletje meer en won de tweede set met 6-0.

Ook Reuter bereikt de hoofdtabel, al moest hij hard knokken tegen Edoardo Eremin (ATP-312). De Italiaan won de eerste set met 3-6 en in de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Reuter met 7-6(1) aan het langste eind. In een erg spannende derde set trok Reuter met 7-5 het laken naar zich toe.

Op de hoofdtabel moet Gigounon het opnemen tegen David Perez Sanz (ATP-234), Reuter ontmoet Julian Lenz (ATP-1233) die een wildcard kreeg voor het toernooi. De Greef moet aan de bak tegen kwalificatiespeler Dimitar Kuzmanov (ATP-314) en vierde reekshoofd Darcis ontmoet ‘lucky loser’ Lapentti.