Tennisplaza

Reuter moet nipt de duimen leggen in Cherbourg

Yannik Reuter - © Melissa Van de Wiele

Yannik Reuter (ATP-217) is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het challengertoernooi van Cherbourg (€43 000 + H). Hij verloor nipt van de thuisspeler Tristan Lamasine (ATP-202). 

De 25-jarige Belg kon de openingsset nog binnenhalen in de tiebreak met 7-6(4). In de tweede set worstelde Reuter wat met zijn opslag en werd drie keer gebroken. Zelf kon hij één keer door de opslag van de Fransman gaan die de set beslechtte met 2-6. De laatste set was spannend waar Reuter een achterstand goedmaakte. Een tiebreak moest de beslissing brengen waar Reuter nipt zijn meerdere moest erkennen in Lamasine. Eindstand na 2u44 wedstrijd was 7-6(4), 2-6 en 6-7(5).

Reuter (ATP D-NG) krijgt een herkansing in het dubbelspel aan de zijde van de Duitser Jeremy Jahn (ATP D-1026). Zij nemen het op tegen wildcards Matteo Martineau (ATP D-1640) en Maxence Broville (ATP D-NG). Ook Joran Vliegen (ATP D-164) komt in actie in het dubbelspel. Hij neemt het samen met de Australiër Rameez Junaid (ATP D-132) op tegen de eerste reekshoofden Jonathan Marray (ATP D-96) en Adil Shamasdin (ATP D-72).