Tennisplaza

Reuter naar halve finale in Scheveningen

Yannick REUTER

Yannik Reuter (ATP-248) heeft zich naar de halve finale geknokt op het challengertoernooi van Scheveningen in Nederland (€ 42 500, Gravel). Hij ging in drie sets voorbij de Portugees Pedro Sousa (ATP-233).

Reuter stuntte in de tweede ronde in Scheveningen tegen tweede reekshoofd Inigo Cervantes (ATP-81) en trof in de kwartfinale de Portugees Sousa. Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Sousa begon het sterkste aan de partij en greep de eerste set met 6-2. In de tweede set kwam Reuter langszij met 6-4. Onze landgenoot ging in de beslissende derde set verder op zijn elan en maakte de partij met 6-4 af na een strijd van bijna twee uur. In de halve finale moet Reuter aan de bak tegen zevende reekshoofd Adam Pavlasek (ATP-113) die de Nederlandse verrassing Tallon Griekspoor (ATP-482) versloeg.

Reuter wordt sowieso al beloond met zijn hoogste ranking ooit. Hij klimt op dit moment 21 plekjes naar nummer 227, springt over Joris De Loore (ATP-230) en wordt zo de zesde Belg op de ATP-ranking.